Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pyörittele oliiviöljyssä. Yksi kurpitsa mahtuu juuri normaalikokoiselle pellille. Liian täydellä pellillä kurpitsat eivät oikein saa väriä. (Kuvassa hiukan liian täysi pelti)
Laita kurpitsakuutiot, voi, vaahterasiirappi ja raastettu muskotti tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Ainekset ovat sen verran kuivia, että tehosekoitinta joutuu usein vähän suostuttelemaan, että se alkaa vetää. Lisää suolaa maistellen.
Ensimmäisiä kertoja myskikurpitsaa käsitellessäni käteni menivät omituisen tuntuisiksi. Luulin saaneeni allergisen reaktion kun sormet tuntuivat ihmeellisen tönköiltä. Hetken googlailtuani sitten selvisi, että myskikurpitsan mehu vain tarttuu tiukasti käsiin ja kuivuttuaan sitä on melkein mahdotonta pestä pois. Ilmiöllä on nimi "squash hands". Suosittelen käyttämään kertakäyttöisiä kumihanskoja kun kosket raakaan myskikurpitsaan.
Lähde: https://vegehi.fi/myskikurpitsapyree/