Laita kurpitsakuutiot, vesi, vaahterasiirappi ja raastettu muskotti tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Ainekset ovat sen verran kuivia, että tehosekoitinta joutuu usein vähän suostuttelemaan, että se alkaa vetää.
Lisää joukkoon oliiviöljy ja sekoita. Jos öljyn laittaa joukkoon ennen soseutusta, se hapettuu helposti kitkeräksi. Jos öljysi on voimakkaan makuista, laita öljyä vähemmän ja vettä vastaavasti enemmän. Pyreeseen kaivataan vain hyvin hentoinen oliiviöljyn maku. Lisää suolaa maistellen. Notkista tarvittaessa vähän vedellä.
Ensimmäisiä kertoja myskikurpitsaa käsitellessäni käteni menivät omituisen tuntuisiksi. Luulin saaneeni allergisen reaktion kun sormet tuntuivat ihmeellisen tönköiltä. Hetken googlailtuani sitten selvisi, että myskikurpitsan mehu vain tarttuu tiukasti käsiin ja kuivuttuaan sitä on melkein mahdotonta pestä pois. Ilmiöllä on nimi "squash hands". Suosittelen käyttämään kertakäyttöisiä kumihanskoja kun kosket raakaan myskikurpitsaan.
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-myskikurpitsapyree/