Poista kukkakaalista vihreät lehdet. Pienet valkoiset lehdet voi hyvin jättää mukaan.
Halkaise kukkakaali ja viipaloi puolikkaat noin sentin viipaleiksi.
Lado viipaleet laakean kattilan pohjalle. Leikkuulaudalle jääneet murutkin voi heittää mukaan. Kaada päälle maito. Viipaleiden pitäisi suunnilleen peittyä.
Kuumenna kiehuvaksi ahkerasti sekoittaen ja alenna sitten lämpöä juuri kiehumispisteen alapuolelle. Sekoittele välillä, ettei maito pala pohjaan.
Hauduta kannen alla kunnes haarukka menee vaivatta kantaosankin läpi, n. 15 min.
Siivilöi suurin osa maidosta toiseen astiaan. Lisää kukkakaalien sekaan voi ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Lisäile keitinmaitoa sen verran, että soseuttaminen onnistuu. Soseutuksen loppupuolella lisää maitoa vielä kunnes koostumus on sopiva. Kaikki maito ei todennäköisesti kulu. Jos teet tätä kuninkaallisille, voit vielä siivilöidä mahdolliset sattumat pois. Mutta erityisesti jos teet tehosekoittimella, se tuskin on tarpeen.
Lisää suola ja etikka maistellen. Sherryviinietikka on tähän parasta, mutta en usko balsamicon tai valkoviinietikankaan makua pilaavan.
Lähde: https://vegehi.fi/kukkakaalipyree/