Sekoita kikhernejauho ja suolat. Kaada joukkoon vähitellen vettä samalla vatkaten, niin että muodostuu tasainen taikina. Ennen kypsennystä kuuluukin olla todella löysää.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 4-8 tuntia.
Lisää taikinaan yrtit ja pippuri. Sekoita taikina vielä kunnolla ja kuori mahdollinen vaahto lusikalla pois sen pinnalta.
Kaada oliiviöljyä öljyä non-stick paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä. Reseptin aineksista tulee 2 kpl n. 20 cm tai 1 kpl n. 26 cm vunakasta. Laita lusikka pannun pohjalle ja kaada taikina pannulle sen kautta, jotta taikina ei syrjäyttäisi öljyä pannun pinnasta. Vatkaa reunoilta tursuavaa öljyä lusikalla taikinan joukkoon. Ideaa voi hakea tästä videosta.
Laske lämpöä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 10 min.
Tee munakkaasta rulla niin että paistettu pinta jää ulkopuolelle ja "sauma" alapuolelle. Nosta lautaselle ja nauti kuumana.
Tämän pohjalta on hyvä tehdä myös "frittata", joka on munakas, jonka täytteet on upotettu taikinan sekaan. Sekaan vaikkapa pannulla hiostettua paprikaa ja sipulia. Tai paistettuja sieniä. Tai paistettua perunaa ja sipulia, jolloin edessäsi on espanjalainen tortilla. Tai, tai...
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-yrttimunakas/