Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Suolaa vesi hyvin, n. 2 tl suolaa litraan vettä.
Poista oliiveista kivet. Oliivit saavat samalla mennä vähän pienemmiksi paloiksi, joten voit vaikka puristaa oliivia niin, että se halkeaa. Kivi lähtee sen jälkeen helposti sormin.
Huuhtaise kapriksista enimmät suolat pois. Joskus myös silppuan niitä veitsellä hiukan.
Silppua valkosipulinkynnet ja chili.
Kuumenna pannulla reilusti oliiviöljyä ja kuullota hetki valkosipulia ja chiliä kohtuullisen miedolla lämmöllä, ettei valkosipuli pala.
Lisää kaprikset, oliivit ja oregano. Pyörittele pannulla vielä hetki.
Kaada joukkoon tomaattimurska, misotahna ja kirsikkatomaatit. Mausta reilusti mustapippurilla. Keittele, kunnes pasta on valmista. Tarkista vielä suola. Todennäköisesti ei tarvitse lisätä.
Lisää juuri ennen tarjoamista joukkoon silputtua persiljaa.
Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-spaghetti-alla-puttanesca/