Poista kaalista uloimmat lehdet ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Olen käyttänyt vaihtelevasti juustohöylää, mandoliinia ja terävää kokkiveistä. Kantaa ei kannata suikaloida mukaan.
Raasta kuoritut porkkanat karkealla terällä.
Yhdistä raasteet samaan kulhoon ja lisää suola. Todellakin, sitä kuuluu laittaa kokonainen ruokalusikallinen. Älä huoli, suurin osa lähtee pois nesteen mukana. Anna raasteen mehustua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa kastike.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Kääri suolatut kaali- ja porkkanasuikaleet puhtaan keittiöpyyhkeen sisään tiukaksi paketiksi. Meillä käytetään vauva-ajalta peräisin olevia harsoja, porkkana kun värjää kankaan melko pysyvästi.
Kierrä pyyhettä voimakkaasti asentoja vaihtaen, kunnes et saa enää enempää nestettä irtoamaan. Tämä kohta todellakin kannattaa ottaa ihan tosissaan: ruokalusikallinen suolaa tässä määrässä kasviksia on hirvittävän paljon, ja jos sitä ei saa pois nesteen mukana, ei käy kuin Strömsössä. Esimerkiksi äsken puristin tupla-annoksesta, eli 1,1 kilosta kasviksia pois 400 g vettä. Tilavuudeltaan kasvismössö vähenee noin puoleen.
Sekoita vihannekset ja kastike. Tässä kohtaa kannattaa maistaa ja lisätä tarvittaessa suolaa, mutta itseni ei ole koskaan tarvinnut lisätä.
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-coleslaw/