(Oikeasti nämä kannattanee tehdä siinä vaiheessa kun myskikurpitsat ovat uunissa)
Kuumenna paistinpannulla noin ruokalusikallinen öljyä ja lisää siemenet.
Kääntele pannulla kunnes siemenet ovat saaneet hiukan väriä.
Mausta ja kääntele miedolla lämmöllä kunnes mausteet ovat seonneet siemeniin kunnolla.
Kuori myskikurpitsa (kuorimaveitsellä ohut kerros pois, kunnes näkyy kirkkaan oranssia), halkaise ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa parin sentin kuutioiksi.
Laita leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pyörittele öljyssä. Yksi kurpitsa mahtuu juuri normaalikokoiselle pellille. Liian täydellä pellillä kurpitsat eivät oikein saa väriä.
Paahda uunissa 250 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes kuutiot ovat kunnolla ruskeita ainakin parilta puolelta. Käännä välillä pari kertaa.
Laita kurpitsakuutiot kattilaan. Lisää kookosmaito ja vesi.
Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella sileäksi.
Mausta harissalla, mustapippurilla, sherryviinietikalla ja suolalla. Kaikkia voi luonnollisesti säätää maun mukaan.
Kuumenna ja tarjoa siementen kera. Fetajuusto sopii lisukkeeksi myös loistavasti, mutta silloin ei tietenkään enää puhuta vegaanisesta ruuasta. Vetavuustoa en ole kokeillut.
Ensimmäisiä kertoja myskikurpitsaa käsitellessäni käteni menivät omituisen tuntuisiksi. Luulin saaneeni allergisen reaktion kun sormet tuntuivat ihmeellisen tönköiltä. Hetken googlailtuani sitten selvisi, että myskikurpitsan mehu vain tarttuu tiukasti käsiin ja kuivuttuaan sitä on melkein mahdotonta pestä pois. Ilmiöllä on nimi ”squash hands”. Suosittelen käyttämään kertakäyttöisiä kumihanskoja kun kosket raakaan myskikurpitsaan.
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-myskikurpitsakeitto/