Vegaaninen majoneesi

Avainsana vegaaninen

Ainekset

  • 45 g aquafabaa eli kikhernepurkin lientä
  • 12 kpl kikhernettä = n. 10 g
  • 10 g Dijon sinappia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/8 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl rypsiöljyä = 180 g

Ohjeet

  1. Lisää kaikki ainekset sauvasekottimen omaan (sekoittimen pään levyiseen korkeaan) astiaan. Paina sauvasekoittimen pää astian pohjalle ja käynnistä kone. Nosta päätä hitaasti ylös. Jos kaikki öljy ei emulgoidu kerralla, sekoittele vielä hiukan.

Huomioita

Ei kannata edes yrittää tehdä tätä missään muussa kuin sauvasekoittimen pään kokoisessa korkeassa kulhossa.

Tästä muuten tulee ihan järkyttävän hyvä aïoli, eli valkosipulimajoneesi: Kääri kokonainen valkosipuli folioon ja laita 180-asteiseen uuniin 40 minuutiksi. Leikkaa valkosipulista pois "hattu" ja purista "liha" vähäksi aikaa jäähtymään. Lisää valkosipuli muiden ainesten kanssa kulhoon ennen öljyä. Pikaversion saa laittamalla valkosipulin öljyllä valeltuna mikroon noin minuutiksi.