400gkookosmaitoatai 200 g kookoskermaa ja saman verran vettä
300gtofua
2sipulia
3valkosipulinkynttä
15gtuoretta inkivääriä
1-2tuoretta chiliä
3tomaattia
1/2tlchilijauhetta
3/4tlkurkumaa
1tlgaram masalaa
1/2tlsuolaa
n. 1/4tlmustapippuria
öljyä paistamiseen
tuoretta korianteria koristeeksi
Ohjeet
Leikkaa tofu kuutioiksi ja laita kahden talouspaperin väliin kuivumaan. Laita päälle vielä pieni paino.
Laita cashewpähkinät kookosmaitoon pehmenemään. Itse laitan ne suoraan tehosekoittimen kulhoon. Anna liota vähintään vartti.
Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tuore chili. Meillä asuu kaksi chilikriittistä henkilöä, joten jätän kastikkeesta kaiken chilin pois ja maustan oman annokseni Srirachalla. Inkiväärin silppuaminen terävällä veitsellä toimii paremmin kuin raastaminen.
Ruskista tofu kuumalla pannulla ensin ilman öljyä. Vähän ennen kuin on valmista lisää öljyä ja kunnolla mustapippuria myllystä. Ruskista vielä vähän lisää. Siirrä syrjään odottamaan.
Samalla kun odotat tofun ruskistumista silppua tomaatit.
Kuullota sipuli, valkosipuli, inkivääri ja tuore chili (jos käytät) öljyssä. Lisää tomaatit ja kypsennä n. 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe, kurkuma ja garam masala. Garam masala on intialainen yleismauste, jonka toki voi korvata myös omalla maustesekoituksellaan jos oikein haluaa hifistellä. Netistä löytyy tietoa ainesosista.
Lisää paistinpannun sisältö tehosekoittimeen pähkinöiden kanssa ja aja tasaiseksi. Onnistuu myös sauvasekoittimella.
Laita kastike takaisin pannulle ja lisää tofut. Lisää mustapippuria sekä suolaa ja kuumenna.
Tarjoa basmatiriisin kanssa. Lisää pinnalle korianterisilppua.