Pese ja leikkaa munakoisot kuorineen pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi. Lado viipaleet leikkuulaudalle ja ripottele joka väliin suolaa. Anna itkettyä noin puoli tuntia. Pyyhi irronnut neste pois talouspaperilla.
Paista munakoisot pannulla oliiviöljyssä melko kovalla lämmöllä niin, että ne saavat hyvin väriä pintaan. Laita paistinpannulle kerralla vain niin paljon kuin saat mahtumaan ilman että ne menevät päällekkäin.
Leikkaa paistetut viipaleet saksilla sopiviksi suupaloiksi.
Kaada tomaattimurskat kattilaan ja heitä sekaan mustapippuri ja sokeri. Keitä n. 10 minuuttia
Lisää mukaan silputtu basilika ja munakoisot. Keitä vielä toiset 10 minuuttia.
Lisää kerma ja parmesaaniraaste. Kuumenna, mutta älä anna enää kiehua.
Keitä spagettia paketin ohjeen mukainen aika hyvin suolatussa vedessä (2 tl suolaa / litra vettä).
Valuta spagetti ja sekoita kastikkeen kanssa. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Tiukoille ovo-laktokasvissyöjille huomio: Parmesaani tehdään aina eläinperäisellä juoksutteella.
Lähde: https://vegehi.fi/munakoisopasta/