Sekoita kikhernejauho ja suolat. Kaada joukkoon vähitellen vettä samalla vatkaten, niin että muodostuu tasainen taikina. Ennen kypsennystä kuuluukin olla todella löysää.
Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 4-8 tuntia.
Kuori perunat ja leikkaa n. 5 millin suikaleiksi. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Itse teen yleensä puolikkaan annoksen 20-senttisellä pannulla.
Lisää pannulle perunat ja sipulit ja anna paistua välillä sekoitellen kunnes perunat eivät enää maistu raa'alle, n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja sekoita.
Mausta taikina reilusti pippurilla ja nostele perunat ja sipulit taikinan joukkoon. Yritä jättää suurin osa öljystä pannulle. Sekoita.
Kuumenna öljy uudestaan ja kaada seos pannulle. Sekoittele yli tursuavaa öljyä taikinan joukkoon. Laske lämpöä.
Noin 5 minuutin kohdalla: Muotoile tortillan reunoja suoremmiksi lastalla keskelle päin painelemalla. Näin se saa tyypillisen jääkiekkomaisen muotonsa. Liu'uta tortilla paistinpannulta lautaselle.
Käännä paistinpannu ylösalaisin tortillan päälle.
Käännä pannu ja lautanen taas oikein päin. En väitä, etteikö kääntäessä syntyisi sotkua, mutta molemmilta puolilta rapsakka pinta on sotkun arvoista. Kypsennä vielä toiset n. 5 minuuttia.
Nauti.
Jos paistinpannusi on kovin jyrkkäreunainen, onnistuu kääntäminen myös niin, että laitat lautasen paistinpannun päälle ja käännät ne yhdessä ympäri. Liu'uta sitten tortilla lautaselta takaisin pannulle.
Lähde: https://vegehi.fi/vegaaninen-espanjalainen-tortilla/