Lisää kuivatut kikherneet, suola, ruokasooda ja vesi reilun kokoiseen kulhoon tai kattilaan. Sekoita kunnes suola ja sooda liukenevat.
Anna liota huoneenlämmössä yön yli.
Vinkki: Kikherneiden liottaminen ei ole pakollista. Liottamattomilla keittoaikaan täytyy lisätä noin tunti.
Valuta ja huuhtele kikherneet.
Lisää kattilaan valutetut kikherneet, suola, ruokasooda, laakerinlehdet ja vesi.
Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hiljalleen kiehua kannen alla n. 2 tuntia tai kunnes kikherneet ovat hajoavan kypsiä.
Lisää tehosekoittimeen sitruunamehu, sekä kuoritut ja kannattomat valkosipulinkynnet. Sekoita tasaiseksi.
Valuta keitetyt kikherneet kuumana ja lisää ne tehosekoittimeen. (Tarkasta ohjekirjasta, kuinka kuumaa tehosekottimesi kulho kestää.) Poista laakerinlehdet. Lisää vettä ja tahini. Mainittu 1 dl vettä on pienin määrä, millä olen saanut tehosekoittimen jaksamaan. Todennäköisesti tarvitset hiukan enemmän.
Aloita sekoittaminen pienellä teholla ja nosta pikku hiljaa tehoa. Jos tehosekoitin ei meinaa jaksaa, lisää vähän vettä. Sekoita kunnes hummus on täysin sileää. Tähän pitäisi mennä pari minuuttia. Mausta maistellen suolalla.
Vinkki: Hummus kestää myös hyvin pakastamista.
Lähde: https://vegehi.fi/maailman-paras-hummus/