Sekoita kuivat aineet (myös mausteet) kulhossa.
Lisää joukkoon noin puolet vedestä ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja sekoita vielä tasaisemmaksi.
Lisää pinaatti ja anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Tästä puolesta tunnista ei kannata fuskata. Kun kikhernejauhot vettyvät kunnolla, niiden kitkerä maku vähenee. Lisään usein pinaattikalikat kohmeisina, ehkä vähän mikrossa sulamisen alkuun autettuina. Ne sulavat sopivasti taikinan joukossa turpoamisen aikana.
Ennen paistamista lisää vielä öljy. Jos haluat tasaisen vihreän taikinan, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Hyvää on kummin vaan.
Käytä paistamiseen mieluiten täysikokoista valurautapannua. Tähän versioon pikkulettupannu ei oikein sovi. Kuumenna loraus (arviolta pari tl) rypsiöljyä pannulla ja kaada taikinaa keskelle. Kallistele taikina joka puolelle pannua. Näistä ei kuulu tulla yhtään samanlaisia kuin kaupan valmis-tolleroista, vaan ihanan pitsireunaisia. Taikinaakin kuuluu siis annostella mahdollisimman vähän.
Paista molemmille puolille kaunis väri. Toista, kunnes taikina on loppu. Meidän induktioliedellä sopiva lämpötila-asetus on 8/9. Ysillä tarttuu helposti ja pienemmällä kestää turhan kauan paistua.
Lähde: https://vegehi.fi/pitsireunaiset-vegaaniset-pinaattiletut/