Keitä pasta hyvin suolatussa (normaali suositus 2 tl / 1 l, mutta tässä riittää vähempikin, koska keitinvettä keitetään kasaan kastikkeeksi) mahdollisimman vähässä vedessä. Valuta 3 minuuttia ennen kuin se on kypsää. Säästä 3,5 dl keitinvettä.
Sulata voi paistinpannussa. Lisää pippurit ja pyörittele hetki.
Lisää keitinvesi ja pasta ja keittele kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt ja pasta on "al dente". Tähän menee suunnilleen 3 minuuttia.
Nosta paistinpannu lämmöltä ja lisää juustoraaste. Sekoita niin että juusto sulaa ja tarttuu pastan pintaan.
Pecorinosta tulee enemmän makua, mutta myös reilusti enemmän suolaa. Jos ei ole hirveän suolaisen ystävä, kannattaa käyttää parmesaania tai molempia 50-50.
Tiukoille/oikeille kasvissyöjille huomio: Pecorino ja parmesaani tehdään aina eläinperäisellä juoksutteella.
Lähde: https://vegehi.fi/cacio-e-pepe/