Viipaloi munakoisot n. puolen sentin viipaleiksi. Joko pitkittäin tai poikittain.
Itketä munakoisot suolaamalla. Itse teen niin, että laitan viipaleet kulhoon, heitän suolaa perään ja sekoitan. Anna itkettyä puolisen tuntia ja kuivaa pinta talouspaperilla.
Paista kuumalla paistinpannulla kullanruskeiksi reilussa oliiviöljyssä. Anna jäähtyä.
Leikkaa viipaleet parin sentin suikaleiksi.
Lisää joukkoon etikka ja sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
Sekoita kastikkeen aineet hyvin.
Sekoita munakoisot kastikkeen joukkoon. Älä sekoita kovin voimakkaasti, jottei munakoisojen etikka liukene kokonaan kastikkeeseen.
Syötävää on heti, parasta seuraavana päivänä. Käytä samoin kuin sinappisilliä, esim. uusien perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Lähde: https://vegehi.fi/sorsapuiston-munakoisot/