Sabich on israelilaista katuruokaa parhaimmillaan, ja se on täysin syyttä jäänyt falafel-pitan varjoon. Pitaleivän väliin laitetaan paistettua munakoisoa, keitettyä kananmunaa, hummusta, suolakurkkua ja salaattia. Lopputulos on kokeilemisen arvoinen.
Serious Eats -palvelun Daniel Gritzer on kerännyt hyvän perusreseptin aineksista.
Pitaleipiä en ole tehnyt itse, mutta varmaan joskus sekin tulee vielä eteen. Kun ostat, älä sorru halvimpiin, vaan osta saman tien isompia ja muutenkin laadukkaampia. Pieniä ja huonoja on ikävä täyttää.
Itse olen useimmiten jättänyt kaalisalaatin kokonaan pois, ja suolakurkkuina käytän ihan tavallisia suomalaisia, kun israelilaisia ei ole ollut tyrkyllä. Tahinin makua tulee mielestäni riittävästi hummuksen kautta. Jos välttämättä haluat tahinikastiketta, sitä tulee huomaamattaan tehneeksi kun tekee hummuksen tämän Kenjin loistavan reseptin mukaan:
Amban, eli mangopikkelsin (mangosinappi on ehkä kuvaavampi nimi) olen tehnyt tämän ohjeen mukaan:
Tunnustan suoraan käyttäneeni tavallisia keltaisia sinapinsiemeniä ja jättäneeni sarviapilan pois.
Nami nami.