Vegehifistä

Tässä blogissa ruokahifistellään kasvisruuan ympärillä. Osa ohjeista kurottelee gourmet’n tai fine diningin suuntaan, osa on muuten vain erityisen herkullista. 

Ei vain mahtavaa kasvisruokaa, vaan mahtavaa ruokaa, piste.

…erään esikuvani J. Kenji López-Altin sanoin.

Osassa ohjeista käytän munia ja maitotuotteita. Vegaaniset ohjeet on merkitty. Nyhtökauroja ja soijarouheita täällä ei näy, mutta seitanille tai tofulle en nyrpistele nenääni.

Täällä kasvisruoka kulkee ilmastoasiat edellä ja ”Ilmasto” osiosta löytyykin jonkin verran ajatuksiani ja laskelmiani ruuan hiilijalanjäljestä.

Joskus vielä kirjoitan keittokirjan periaatteella, että ensin valmistetaan misat, jotka voi säilyttää jääkaapissa tai pakastaa. Juhlien aikaan kokkaillessa näistä puolivalmisteista voi sitten nopeasti tehdä lopullisen annoksen. Juhlien aikaa kun on usein muutakin tekemistä kuin ruuan laittaminen. Yhden sellaisen kirjan teinkin jo synttärijuhlieni seitsemän ruokalajin aterian resepteistä, mutta julkaistavaksi se ei kelpaa, koska kaikki ohjeet eivät olleet omiani. Aina kun muistan, yritän käyttää tätä periaatetta myös tänne kirjoittamissani vähän monimutkaisemmissa resepteissä.

Erityisesti kasvisten kanssa satokaudet ovat tärkeä juttu. Pikku hiljaa yritän saada mukaan tägejä kuukausille, jolloin kyseistä ohjetta erityisesti kannattaa tehdä.

Reseptit ovat aina jossain määrin omiani (pois lukien linkkiperjantain linkit), mutta reseptejä kehitellessä tulee aina ottaneeksi vaikutteita sieltä sun täältä. Joskus enemmän sieltä kuin täältä, joten ainesluettelo saattaa joskus mennä aika lähelle. Tärkeimmät inspiraation lähteeni pyrin mainitsemaan. Ohjeet kuitenkin kirjoitan aina itse ja reseptikuvatkin ovat omiani. Kuvituskuvana saatan käyttää muidenkin ottamia vapaasti käytettäviä.

Sivusto ei sisällä ansaintalinkkejä. Kaupallisia yhteistöitä en ole toistaiseksi tehnyt. Niitä saa ehdottaa, mutta a) olen tarkka siitä mihin lähden mukaan b) erityisesti ensimmäisen yhteistyön pitäisi olla kaiken ylimääräisen byrokratian arvoista.

Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla: kari@vegehi.fi

– Kari Hiitola