Kunhan omistaa sauvasekoittimen, majoneesin tekeminen itse on niin helppoa, että kaupan majoneesit saa jäädä hyllyyn. Tämän majoneesin valmistuksen olen oppinut toistakymmentä vuotta sitten Arto Rastaan kastikekurssilla. Jos pitää sitruunaisesta, voi kokeilla myös Kenjin reseptiä.
Majoneesi kokomunasta
Ainekset
- 1 kananmuna
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl (dijon) sinappia
- suolaa, pippuria
- 2,5 dl rypsiöljyä
Ohjeet
-
Majoneesi tehdään sauvasekottimella aina sauvasekoittimen omassa, juuri sen pään levyisessä astiassa. Niin omituista kuin se onkin, missään muussa kulhossa ei onnistu.
-
Kaikkien ainesten tulisi olla huoneenlämpöisiä, mutta sinappia, suolaa ja pippuria tulee sen verran vähän, ettei niitä tarvitse temperoida.
-
Riko kananmuna kulhon pohjalle, lisää etikka, sinappi, vähän suolaa ja pippuria. Valuta päälle öljy.
-
Paina sauvasekottimen pää pohjaan asti. Käynnistä sekoitin ja nosta sitä pikku hiljaa pintaan asti. Jos jäi vielä irrallista öljyä, voit surauttaa vielä vähän.