Linkkiperjantai: Arkihifiä

Arkiruoka on välillä vähän hankala juttu. Jotenkin tuntuu siltä, että kasvisruuassa pysytteleminen vaatii hiukan enemmän suunnitelmallisuutta kuin mihin karnivorona tottui. Tähän linkkiperjantai-artikkeliin olen koonnut muutaman hyväksi havaitun reseptin, joissa itselläni ei ole osaa eikä arpaa.

Pinaattiletut

Safkaa-kirjan pinaattiletut kuuluvat meillä vakiovarustukseen. Erityisesti kesällä grillin kaasukeittimellä tulee paisteltua niitä aika usein kun paistamisen käryjä ei tarvitse päästellä sisälle. Valurautapannu on näihin ihan paras myös muualla kuin kesäkeittiössä. Näköjään Ilta=Sanomat oli (toivottavasti luvallisesti) referoinut reseptin muidenkin kuin kirjan omistajien iloksi.

Parmesaanilastut ja mustapippuri on tosiaan loistava täyte. Näin kasvisruokablogissa ei kehtaa tunnustaa, mutta meillä täytteeksi tehdään myös usein tahnaa, jonka pääraaka-aine on savustettua ja rimmaa sanan ”ohi” kanssa.

Tuo 2,5 dl pakastepinaattia on harvinaisen hankala mitta. Yhden normaalin 150 g pussillisen jääkalikat mahtuvat aika hyvin 2,5 dl mittaan, mutta kahdesta pussillisesta taitaa silti tulla vähän parempaa. Itse teen useimmiten niin, että heitän pinaattikalikat suoraan pakastimesta kulhoon siinä vaiheessa kun taikina jää turpoamaan. Siinä puolen tunnin kohdalla taikina on vielä kylmää ja pinaatti sulaa.

Kvinoa-shaksuka

Shaksuka on normaalisti kananmunia tomaattikastikkeessa kypsennettynä, mutta innostuimme taannoin muunnelmasta, jossa kastikkeen joukossa on myös kvinoaa. Ja ainekset lehtipersiljaa lukuun ottamatta sellaisia, joita lähes aina löytyy kaapista (kunhan on ensimmäistä kokeilua varten ostanut kvinoaa kaapppiin). Alkuperäinen resepti on Hesarin maksumuurin takana, mutta Pahhaaruokaa-blogaaja on ottanut sen talteen:

Pavuilla täytetyt bataatit

Savusuolaa-blogi on ollut minulle innoittaja ja esikuva. Kirjoitusten vivahteista huomaa, että Janica on kirjoittamisen ammattilainen, eikä omassa blogissa liiemmin tarvitse jarrutella. Kaupalliset yhteistyöt hoidetaan tyylillä ja aiheetkin ovat omaakin sydäntäni lähellä, eli siis enimmäkseen ruokaa ja Tampereen ravintoloita.

Ja kuten jo otsikossakin sanotaan, nämä Savusuolaa-blogista bongatut paputäytteiset bataatit ovat sitten täyttävää settiä.

Shahi paneer

Tästä olen kehittänyt vegaanisen versionkin (kuva tuolla ylhäällä on siitä), mutta jos ei ole maitorajoitteinen, niin kyllähän oikea paneer maistuu vähän tofua paremmalta. Kannattaa lainata tuolta vegaanisesta versiosta se menetelmäero, että cashew-pähkinät ja tomaattiseos soseutetaan yhdessä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.