Linkkiperjantai: Hampurilainen ja ranut

Hampurilaisten ja ranskalaisten tekemisessä itse on aika tavalla hommaa, mutta lopputulos myös palkitsee. Ja tietenkin oikaisumahdollisuuksia on hurjasti. Pihvisuuntauksia on useita, mutta tähän on valittu mustapapupihvi, joka ei yritäkään olla lihaa, mutta on silti todella herkullinen.

Tämän artikkelin kuva ei muuten ole itse ottamani, vaan geneerinen kuva pexels.com palvelusta.

Hampurilaissämpylät

Olen muutaman kerran tehnyt sämpylät New York Timesin ohjeella ja priimaa pukkaa tulemaan. Resepti on maksumuurin takana, joten tässä vielä Suklaapossun suomennettu ohje:

Jos ei jaksa askarrella itse, niin Vaasan ja Akseli Herlevin yhteistyössä tekemät Brgr-sämpylät ovat monin verroin tavallisia kaupan sämpylöitä parempia.

Hampurilaispihvit

Kenjin ohje ei taaskaan petä. Nämä eivät yritäkään jäljitellä lihaa, vaan pärjäävät ihan omilla ansioillaan. Chipotlea adobo-kastikkeessa en löytänyt silloin kun näitä tein, mutta sittemmin huomasin niitä isompien Prismojen valikoimista. Poblano-chilin sijaan käytin jotain muuta chiliä. 

Myös valmiit Hoviruoka mustapapupihvit ovat varsin kelvollisia.

Lisukkeet

Tähän kuuluu tietysti majoneesia tai vegaanista majoneesia. Itse sekoitan sitä mielelläni Srirachan, eli kukkosoosin kanssa. Tomaattia, salaattia ja suolakurkkua. Sämpylät lämmitettynä voissa pannulla. 

Suosikkivarianttini on pihvin päälle sulatettu Aurajuusto ja tomaatti-inkiväärihillo. En mene vannomaan, teinkö juuri linkitetyn reseptin mukaan, mutta osapuilleen oikealta vaikuttaa.

Ja sitten ne ranut

Nämä ovat kyllä parempia kuin minkään ravintolan. Olen käyttänyt siikli-perunaa, vaikka ohjeessa mainittu Russet onkin sitä paljon jauhoisempi lajike. 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.