Linkkiperjantai: Herkkukeittoja

Tämän viikon linkkiperjantai keskittyy keittoihin. Näköjään monet meidän käyttämistä vakioresepteistä löytyvät kirjoista ja kerätyistä lehtileikkeistä, joten oli yllättävän vaikea löytää tänne sopivat. Mutta löytyipä sentään herkullisia kasviskeittoja tännekin.

Food Club oli takavuosien vähemmän tunnettu TV:n kokkiohjelma. En tainnut yhtään jaksoa katsoa, mutta netistä otettiin jokunen resepti talteen kun ne olivat vielä saatavilla. Valkosipulikeitto jäi elämään meidän keittiössämme. Joku muukin oli näköjään ottanut reseptin talteen, joten pääsen esittelemään teillekin. Reseptissä käytetään kanalientä, mutta ei mene pilalle kasvisliemelläkään.

Tämä Kenjin vegaaninen tomaattikeitto on oikeasti tosi nopea, ja siihen saa käytettyä kuivahtaneet leivät. Leivän käyttäminen saa sopasta kermaisen oloisen. Tämän voi tehdä myös vastaavasta määrästä tuoreita tomaatteja. Silloin suosittelen siivilöimään siemenet ja kuoret lopuksi pois.

Pret a Manger on ollut meidän suosikkisyöttölämme Britanniassa käydessämme. Ketjuhan keskittyy vähän (tai ihan älyttömän paljon) parempiin kolmioleipiin, mutta saa sieltä salaatteja ja keittojakin. Meidän aarre on vain vähän aikaa myynnissä ollut Pret a Manger Food on the Move -keittokirja. Mahtavien sänkkäreiden lisäksi kirjasta löytyy myös oivallinen juurisellerikeiton ohje. Täällä joku ystävällinen sielu on ottanut sen talteen:

Halusin ehdottomasti listalle butternut-, eli myskikurpitsakeiton. Vakioreseptiämme ei kuitenkaan enää löytynyt netistä. Tämä kuitenkin menee todella lähelle (kanaliemen saa korvata kasvisliemellä):

Tätä Daniel Gritzerin butternut-keittoa en ole koskaan kokeillut, mutta uskallan ennustaa sen olevan todella hyvää. Siitä opin paahtamaan kurpitsat myskikurpitsapyreetä varten.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.