Palsternakkapyree

Muuten olen sitä mieltä, että palsternakkaa käytetään aivan liian vähän. Maku muistuttaa aika tavalla porkkanaa, mutta on aromaattisempi. Vaalea väri tekee siitä gourmet-keittiössä paljon porkkanaa monikäyttöisemmän. Tämä palsternakkapyree olisi kotonaan vähän paremmassakin ravintolassa.

Tästä toivon mukaan alkaa eeppinen trilogia: neljä valkoista pyreetä. Palsternakka, kukkakaali, juuriselleri ja maa-artisokka. Suunnitelmissani on pääruoka, jossa olisi niitä kaikkia.

Tämän pyreen salaisuus on se, ettei aromeita päästetä karkuun keitinveteen. Palsternakka siis keitetään maidossa, joka soseutetaan pyreen mukaan.

Palsternakkapyree

Ainekset

  • 250 g palsternakkaa = yksi aika iso
  • 30 g voita
  • 1,5 dl täysmaitoa + ehkä vähän lisää maitoa tai kuohukermaa notkistamaan
  • 1/4 tl suolaa

Ohjeet

  1. Kuori ja leikkaa palsternakka aika ohuiksi viipaleiksi.

  2. Sulata voi pienessä kasarissa ja kuullota miedolla lämmöllä n. 5 min. Pieni ruskistuminen vaikuttaa positiivisesti makuun, mutta pilaa puhtaan valkoisen värin.

  3. Lisää maito ja anna kiehua mahdollisimman miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen n. 10 minuuttia tai kunnes viipaleet ovat pehmeitä. Pidä huolta, ettei maito pala pohjaan.

  4. Siirrä kapeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimella huolellisesti. Tässä vaiheessa voit vielä vaikuttaa koostumukseen. Osan maidosta voi jättää odottamaan kattilaan jos haluat kankeampaa. Maitoa tai kuohukermaa voi lisätä purkista jos haluat löysempää.

  5. Lisää suola maistellen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvosana