Vegaaninen coleslaw

Teen coleslaw’ta Strömsön keittokirjan ohjeella melko usein. Vi älskar dig, Michael Björklund! Resepti löytyy ruotsiksi myös FST:n webbisivulta. Coleslaw’n yleisin ongelma on se, että siitä tulee liian vetistä. Jopa Hans Välimäen Midhillissä aikoinaan hampurilaisen coleslaw valui kunnolla reisille. Michaelin reseptissä ongelma on ratkaistu suolaamalla ja puristamalla kasviksista ylimääräiset vedet pois.

Virittelin reseptistä täysin vegaanisen version, toki varsin vähän mielikuvitusta käyttäen. Kastikkeen tavallinen majoneesi ja ranskankerma on korvattu itse kehittelemälläni vegaanisella majoneesilla. Omasta mielestäni coleslaw on parempaa ilman persiljaa, joten sipsikaljavegaanitkaan eivät joudu pyytelemään vihreitä anteeksi.

Teen tätä yleensä tupla-annoksen, koska siitä ei ole juurikaan enempää vaivaa kuin yksinkertaisesta annoksesta.

Vegaaninen coleslaw

Ainekset

Kasvikset

 • 350 g valkokaalia
 • 200 g porkkanaa
 • 1 rkl suolaa

Kastike

 • 200 g [tklink url="/vegaaninen-majoneesi/"]vegaanista majoneesia[/tklink] jos vegaanisuudella ei ole väliä, laita puolet tavallista majoneesia ja puolet ranskankermaa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 tl dijonsinappia
 • 1 tl sokeria
 • mustapippuria

Ohjeet

Kasvisten suolaus

 1. Poista kaalista uloimmat lehdet ja viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Olen käyttänyt vaihtelevasti juustohöylää, mandoliinia ja terävää kokkiveistä. Kantaa ei kannata suikaloida mukaan.

 2. Raasta kuoritut porkkanat karkealla terällä.

 3. Yhdistä raasteet samaan kulhoon ja lisää suola. Todellakin, sitä kuuluu laittaa kokonainen ruokalusikallinen. Älä huoli, suurin osa lähtee pois nesteen mukana. Anna raasteen mehustua puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa kastike.

Kastike

 1. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Salaatin kokoaminen

 1. Kääri suolatut kaali- ja porkkanasuikaleet puhtaan keittiöpyyhkeen sisään tiukaksi paketiksi. Meillä käytetään vauva-ajalta peräisin olevia harsoja, porkkana kun värjää kankaan melko pysyvästi.

 2. Kierrä pyyhettä voimakkaasti asentoja vaihtaen, kunnes et saa enää enempää nestettä irtoamaan. Tämä kohta todellakin kannattaa ottaa ihan tosissaan: ruokalusikallinen suolaa tässä määrässä kasviksia on hirvittävän paljon, ja jos sitä ei saa pois nesteen mukana, ei käy kuin Strömsössä. Esimerkiksi äsken puristin tupla-annoksesta, eli 1,1 kilosta kasviksia pois 400 g vettä. Tilavuudeltaan kasvismössö vähenee noin puoleen.

 3. Sekoita vihannekset ja kastike. Tässä kohtaa kannattaa maistaa ja lisätä tarvittaessa suolaa, mutta itseni ei ole koskaan tarvinnut lisätä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvosana